top of page

Fra advokat i LA til Torget Bistro

Etter 45 år som advokat i Los Angeles, og mange år som norsk konsul i samme by, kom Michael Soroy (maikel såråi), som han heter i USA, hjem til Fauske rundt årsskiftet 23/24. Da hadde han avviklet advokatkontoret og konsulentoppdraget.


Han hadde lenge tenkt å flytte hjem til Fauske når han ble pensjonist. Han er vokst opp på gård i Holtan, og han har vært på Fauske flere ganger i året i hele sin advokatkarriere.

Men Michael Sørøy var ikke typen til å bli sittende stille som pensjonist. Derfor startet han allerede i 2022 arbeidet med å få i gang en kafé på Fauske. Han fikk leie lokaler midt på torget, og etter omfattende oppussing åpnet Torget Bistro 7. mai.

Kafeen ligger i den gamle apotekergården. Tidligere har City Grill og konditoriet Korinten.

Anders Danielsen var stedets første kokk. Etter hvert kom det på plass uteservering på selve torget.

Fordi han ikke fikk tak i noen til å drive restauranten videre, satte Michael Sørøy den på pause - stengte dørene inntil videre - 1. oktober 2024, altså snaue fem måneder etter åpning.

Eieren av bistroen er døpt Hogne Michael Sørøy, men bruker Michael Sørøy (uttales maikel sørøy) til daglig. Han er født i 1950.

Torget bistro er en restaurant med både lunsj- og middagsretter.

 

 

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page